Har du mange fødevareallergier og gluten intolerans? Måske oplever du en slags mini-influenza lignende tilstand 20-40 minutter efter du har spist et måltid? Sure opstød?

Èn simpel ting i din krop, som kan stå bagved det.. og det er ikke hvad du tror. Afsløringen af synderen kommer længere nede.

Først og fremmest, så er vi som mennesker ikke skabt til at optage proteiner – kun aminosyrerne fra proteiner.

Det er faktisk helt umuligt at være sund, hvis du optager proteiner. Måden det fungerer på er nemlig, at mavesyren nedbryder proteiner fra kosten og omdanner dem til aminosyrer, som kroppen SÅ kan optage og danne sine egne proteiner ud fra.

Det er den eneste måde vores immunforsvar fungerer på.

Vores thymus eller brissel som ligger et sted bagved vores lunger i centrum af brystkassen indeholder en slags database over alle de proteiner som kan bruges i kroppen. Hvide blodceller går igennem thymus/brissel og downloader informationer fra den. Når de hvide blodceller så bevæger sig rundt i kroppen, så tjekker de i databasen. ”Hører dette protein til eller ej” – ah, du er som mig – ha en god dag.. åh åh, du er ikke på min liste, du er en virus eller bakterie – danner antistoffer og prøver at beskytte kroppen ved at ødelægge den fremmede virus. Hvis den ikke kan ødelægge den, så prøver den at placere den i en fedtcelle for at beskytte kroppen.

Her kommer så den store udfordring – hvis du spiser proteiner i kosten (findes i kulhydratrige fødevarer også), men mangler MAVESYRE, så kan du ikke nedbryde proteinerne til aminosyre. Proteiner går ufordøjede videre i fordøjelsesprocessen, du danner antistoffer imod dem og med tiden uden tilstrækkelig mavesyre, så kan du tåle færre og færre fødevarer og bliver allergisk overfor nærmest alt. 20-40 minutter efter måltid har du en mini-influenza, fordi dit immunforsvar angriber alt du lige har spist.

Mange mennesker ved ikke, at vi praktisk talt kun kan være allergisk overfor proteiner og ikke aminosyrerne. Mavesyren er helten vi har brug for! Kulhydrater indeholder også identificerbare proteiner, én af de mest kendte fra mange kornarter er gluten også kendt som gliadin i f.eks. hvede. Men igen, hvis du ikke producerer nok mavesyre, så bliver gluten proteinet ikke til en aminosyre og du kan opleve glutenoverfølsomhed, som dybest set er et tegn på mangel på mavesyre mere eller mindre. Samme er sandt for frugt, hindbær har protein anderledes end banan, pære osv. så selv kulhydraterne har proteiner, så når mavesyren er væk, så bliver vi allergisk overfor selv dem. Uden nok mavesyre så er vi nærmest allergisk overfor alt du spiser.

Mavesyre er i høj grad i kontrol over fordøjelsesprocessen – men hvad kræver mavesyre så? Mavesyre kræver 5 ting – vitamin B1, zink, salt, jod og nok elektrisk spænding til at lave det. Se det lyder ikke så kompliceret? Kun 5 ting i opskriften – og salt samt jod findes i normalt bordsalt.. Man anslår dog, at i USA mangler 90 % jod, zink mangel blandt hele 80% af befolkningen osv. og endnu flere har for lav elektrisk spænding/juice på batteriet. Ét af de største paradokser omkring zink er nemlig – du kan ikke optage zink uden mavesyre og ikke lave mavesyre uden zink.

Hmm hvad gør man så?

Jo, du kan tage lidt æblecidereddike for at optage zink, eller flydende zinktilskud i en letoptagelig form. Zink tabletterne vil være for svære at fordøje for mange. Tilstrækkelig meget mavesyre er også vigtig når den når til tyndtarmen, hvis du ikke laver nok mavesyre, så vil ”ventilen” der ikke sende nok signal til leveren om at danne galde og opbevare det i galdeblæren til at fordøje maden. Så kan du lige pludselig have udfordringer med at optage nok fedt fra måltidet du har spist til at lave cellemembranerne, og få nok af de fedtopløselige vitaminer A, D, E og K.

Der bliver også sendt signal til bugspytkirtlen for at udsende enzymer til at nedbryde maden, og lavet adskillige hormoner som blandt andet GABA til hjernen. 80 % af alle hormoner bliver lavet hernede i maveområdet og ikke i hjernen. Uden GABA render man rundt med en angstfølelse og panik ofte samt har svært ved at sove. Kroniske sygdomme opstår når vi ikke kan lave nok nye celler – det indvendige af vores celler består af aminosyrer og mavesyren nedbrød proteinerne for netop at lave aminosyre.

De eneste celler som ikke består af aminosyre indvendigt er nerveceller som er halvt kolesterol. Uden nok galde kan vi heller ikke optage fedtsyrer – ekstremt vigtigt, hvis du mangler galdeblæren at du tager tilskud af oksegalde til hvert måltid. Nå men lad os lave et lille fiktivt scenarie ud fra dette.. Du er skurken i Superman filmen, og vil gerne lave estore problemer for menneskeheden uden at blive opdaget og få skylden, hvad gør du?

Jo kryptoniten for menneskeheden er for lav mavesyre (som beskrevet i del 1 går det udover vores adrenalin niveau også), vores fordøjelse, humør og immunforsvar mm. Men kort sagt, så vil menneskeheden blive trætte, deprimerede, overvægtige og mentalt dummere (ja sikke en skurk vi har med at gøre her) Noget medicin har desværre en tendens til at sænke mavesyre, bl.a. statiner og syrepumpehæmmer brugt mod mavesyre.

Okay okay, hvordan kan vi øge vores mavesyre så for at få det hele til at fungere? Det kan tage 4-6 mdr. at få ens jodniveau på plads, hvis du har gået i rigtig mange år med for lidt, så indtil det sker så tag evt. enzymet betain eller en slurk æblecidereddike lige efter den første bid mad af måltidet.

Sørg for at få nok jod (enten flydende eller tang som tilskud, kan findes i helsekost – se del 3 for information omkring jod mangel og stofskifte), Vitamin B1, salt, zink og elektrisk spænding/juice ved at bruge muskler f.eks./træning, komme udenfor på bare tæer og nyde sol/jordforbindelse. Nogle af jer tænker – jeg har sure opstød, jeg må have for meget mavesyre?

Det er faktisk omvendt, sure opstød er ofte tegn på for lidt mavesyre og for lidt jod. ”Ventilen” jeg snakkede om bliver ikke lukket op til spiserøret uden nok mavesyre. Man vil med for lidt mavesyre også ofte have svært ved at sove før efter klokken 23.

Hvis du vil have mere elektrisk ”juice” i kroppen, så kan lyd healing være alletiders hjælp – her er blandt andet til kropsvægt i balance, hvor jeg snakker mere omkring det https://ezme.io/c/WQ/zdX2

Kh Zimon August P.S. Glæd jer til del 3

Vi bruger cookies. Er det cool med dig?

small_c_popup.png

Zimon August

Gratis e-bog til fantastisk Feng Shui - tilmeld nyhedsmail